Det assyriska fotbollsundret

279 kr st

Hur kan en liten folkspillra från Mellanöstern komma till Sverige och starta en folkrörelse som revolutionerar svensk fotboll på ett par årtionden?

Det assyrisk-syrianska fotbollsundret. Hur kan en liten folkspillra från Mellanöstern komma till Sverige och starta en folkrörelse som revolutionerar svensk fotboll på ett par årtionden? En folkrörelse som bara växer och växer. Varför är assyrier/syrianer uppdelade i två läger och vad är det för skillnad på de olika grupperna? Vad är syrianskortodoxa kyrkan? Är den kristen på samma sätt som den svenska kyrkan? Varför flydde assyrier/syrianer från sina hemländer i Mellanöstern? Vad har de blivit utsatta för där och varför kom de just till Sverige? Detta är de grundläggande frågorna som denna bok ska försöka förklara. Huvuddelen handlar om fotbollen och de nio största assyriska/syrianska föreningarna. Och hur de har gått fram som stormvindar genom den svenska seriepyramiden. Dragkroken är de båda Södertäljeföreningarna Assyriska FF och Syrianska FC, men tätt efter dem finns sju andra föreningar som aspirerar på att de en gång likt de båda stora bli elitmässiga. Därefter finns det ytterligare 15 föreningar som vill uppåt i seriesystemet. Fotbollen är viktig och en stor del i upprättelsen för det assyriska/syrianska folket där man i ett slags cirkelargumentation kan visa på att starka föreningar ger bra fotbollslag och ger upprättelseoch stärkt självbild, som ger ännu starkare föreningar och ännu bättre fotbollslag, och så vidare.
Robert Erickson är 52 år och bosatt i Örebro. Han har varit intresserad av de assyriska/syrianska fotbollslagen och följt dem på nära håll i nästan 20 år.
Det har skrivits allt för lite om dessa fotbollslag och framförallt i ett samlat grepp och med bakgrundsförklaring. Därför kom denna bok till.
Robert Erickson har tidigare gett ut boken Bandy som livsstil 2004.

Det assyriska fotbollsundret
Författare: Robert Erickson
Artnr: 9789186215507
Vikt: 310 gram
Leveranstid: 3-5 dagar
ISBN: 9789186215507
Förlag: GML Förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 210 x 297 mm
Antal sidor: 92
Kategori: Sport, motion, friluftsliv