Med Frillan till Skottland och Medelhavet

275 kr st

I juni 2003 startade Lars Erik Karlsson en 4100 sjömil lång sjöresa till Grekland. Från Stockholm gick färden först runt den svenska kusten och sedan över Skagerack till södra Norge och Stavanger. Våren 2004 fortsatte han till Shetland, Fair Isle och Orkney och gick sedan ned på västsidan av Skottland till Irland och Scilly-öarna. Den säsongen avslutades i franska Royan. I juni 2005 tog han...

I boken berättar Lars Erik hur han blev långseglare, hur båten utrustades, bl. a. med ett mycket originellt vindroder och vad som hände under resans många etapper. Han sammanfattar sina erfarenheter, både med problem och glädjeämnen, och diskuterar vad det är som gör en seglare glad, nöjd, arg, rädd etc. I "Seglingens filosofi och ideologi" tar han upp frågor som "varför man ger sig ut" och "meningen med långsegling". Avslutningsvis sätter han in långseglandet i ett politiskt perspektiv. Hans menar att allemansrätten behöver spridas i världen och att ägare av stora snabba motorbåtar borde betala en särskild miljöavgift.
Boken vänder sig i första hand till erfarna seglare som går i långfärdtankar. I förordet säger han: "För övrigt har i min berättelse sådant, som andra seglare kan tänkas få praktisk nytta och glädje av, fått förtur. Det är min förhoppning att den här skriften ska inspirera både till upprustning av gamla båtar och till spännande sjöresor i nya farvatten."
Lars Erik Karlsson, pensionerad professor i Arbetslivets socialpsykologi, har varit båtintresserad sedan barndomen. 1968 köpte han sin första båt och 1974 började han segla i sin egenhändigt riggade högsjöbåt. Amigo 27:an "Frillan" har han varit trogen sedan 1980.

Med Frillan till Skottland och Medelhavet
Författare: Lars Erik Karlsson
Artnr: 9789186215316
Vikt: 500 gram
Leveranstid: 3-5 dagar
ISBN: 978-91-86215-31-6
Förlag: GML Förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 148 x 210 mm
Antal sidor: 318
Kategorier: Sport, motion, friluftsliv, Geografi och resor