Bandysäsongen vi aldrig glömmer

224 kr st

 När sommaren 2020 stod i full blom bestämde jag mig för att skriva en bok om ÖSK:s kommande bandysäsong. Klubben hade något stort på gång, det var helt klart. Skulle det räcka hela vägen och ta Örebros stolthet, vårt ärorika bandylag tillbaka till Elitserien? 

Ingen annan Örebroklubb i lagsport på herrsidan har nått så stora framgångar som ÖSK:s bandylag. 

ÖSK historia är fantastisk, 5 SM guld, 5 SM silver, massor av seriesegrar i bandyns högsta serie och 63 säsonger bakom sig i den samma. Dock börjar triumferna i de högre sammanhangen kännas aningen avlägsna i tid. Kanske var tiden nu mogen att ta sig tillbaka till finrummet. 

Ja, visst var tiden mogen! 

ÖSK överträffade alla förväntningar och vann Allsvenskan i en så överlägsen stil att ingen någonsin hade sett något liknande. 21 segrar av 22 möjliga talar sitt tydliga språk. 

Att sedan coronan samtidigt lade sin blöta filt över bandysäsongen ger bara dokumentationen ytterligare en dimension. 

I denna bok får du följa ÖSK:s bandylags säsong 2020/21 från början till det fantastiska slutet, när man äntligen blev elitseriemässiga igen, allt beskrivet ur mitt supporter perspektiv. 

Boken är ett dokument om när drömmen blev verklighet, men den är också ett dokument om en mycket orolig tid, när en sjukdom lamslog inte bara vår kära bandysport utan en hel värld. 

Bandysäsongen vi aldrig glömmer
Författare: Robert Erickson
Artnr: 9789188851932
Vikt: 266 gram
Leveranstid: 2-5 dagar
ISBN: 978-91-88851-93-2
Förlag: GML förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 150 x 210
Antal sidor: 132
Kategori: Sport, motion, friluftsliv