I tid och evighet

169 kr st

I tid och evighet har undertiteln "En operaroman", och handlingen bygger på de tre av de mest populära operorna genom tiderna.

I centrum står Rosina i tre åldrar, genom tre operor: som sextonåring i Barberaren I Sevilla, som Grevinnan i Figaros bröllop och som Marskalkinnan i Rosenkavaljeren. Här finns häftiga passioner, svek och hämnd i bästa operastil - men i enlighet med komedingenren också bröllop och försoning - och ett varmt porträtt av en kvinnas utveckling från naiv flicka till mogen resignation.

Men samtidigt som Rosinafiguren får genomleva dessa åldrar, så har hon också levat på scenen i över tvåhundra år: vi får även träffa kompositörer, librettister, regissörer, dirigenter, primadonnor och andra berömda sångare som har hjälpt till att föreviga dessa operor. På så sätt får vi ett färgstarkt tvärsnitt genom operahistorien.
I tid och evigihet är den tredje av Enel Melbergs romaner, som först kommit i ut i Norge (på Gyldendal forlag) men som nu ges ut på GML.
De två andra är: Det djur som inte finns (om enhörningen) och Allt vi vilja bli. Herr Brecht och hans kvinnor.
Om I tid och evighet skrev Dagbladet bland annat: "Ett glimrande berättargrepp, och en djup kärlek till operakonsten gör denna roman till strålande underhållning".

I tid och evighet
Författare: Enel Melberg
Artnr: 9789186215385
Vikt: 400 gram
Leveranstid: 3-5 dagar
ISBN: 978-91-86215-38-5
Förlag: GML Förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 148 x 210 mm
Antal sidor: 264
Kategori: Skönlitteratur