Allt vi vilja bli

185 kr st
Sommaren 1940: Den estnisk-finska författarinnan Hella Wuolijoki får på sitt gods Marlebäck besök av Bertolt Brecht, som är på flykt undan nazisterna. Han anländer med hustrun Helene Weigel och deras två barn, samt sekreteraren och älskarinnan Margarete Steffin. De åtföljs av danskan Ruth Berlau, skådespelerska, regissör, skribent m.m. och tillika hans älskarinna. På Marlebäck talas det litteratur och politik och det arbetas: Bland annat skriver Brecht tillsammans med Hella Wuolijoki ”Herr Puntila och hans dräng Matti” efter en förlaga av henne.

Jag låter var och en av dessa fyra kvinnor få ett kapitel med sina olika synvinklar och historier och belysningar av gåtan Brecht. Varje kapitel har sitt eget pronomen som berättarposition, vilket också ska illustrera dessa kvinnors olika karaktärer.

Samtidigt har jag lagt in mycket av mig själv i dem alla; jag är alla fyra. Därför skulle man lika gärna som att kalla det här en biografi (om dessa kvinnor eller Brecht) kunna kalla den en självbiografi.

Enel Melberg

Enel Melbergs andre roman på norsk tar utgangspunkt i eit biografisk stoff kring Bertolt Brecht og hans liv som forfatter og kvinnebedårar. Det ligg ei langvarig og grundig kjeldegransking bak,og resultatet er imponerande både på det dokumentariske og det kunstnarlege planet. Dag og Tid.

… et usedvanlig spennende dokument om en urolig tid. Og om et urolig menneske. VG
Allt vi vilja bli
Författare: Enel Melberg
Artnr: 9789186215071
Vikt: 345 gram
Leveranstid: 3 dgr
ISBN: 978-91-86215-07-1
Förlag: GML Förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 146 x 210 mm
Antal sidor: 205
Kategori: Skönlitteratur