Bot och bättring. Del III

339 kr st

”Bot och bättring” visar vägen till bättre behandlingav människor med ångest som febrilt försöker bota sig själva med alkohol, droger, spel, internet, andliga övertolkningar etc.

Årligen dör cirka 6.000 människor i Sverige i alkohol- och drogrelaterade diagnoser. Av dem dör troligen minst 1.500 på grund av felbehandlingar. 

Just nu ska vi i Sverige integrera invandrare, förse skolorna medlärare, intensifiera polis och försvarsmakt, men också få vård, omsorg och socialtjänst att fungera på en anständig nivå. Vi ser ett otal unga människor med omfattande konsumtion av psykofarmaka och en ökad dödlighet bland narkomaner. Vem kan behandla dem? Ska vi lämna dem åt sitt öde? Nej, vi kan öka vår professionella förmåga! Läs boken!

Låt A-terapeuter komplettera personalen på vårdcentraler, i socialtjänst och i personalvård! A-terapeuterna (med minst 90 hp) är specialister på behandling av substansrelaterade syndrom (SRS) och ångest. De används dock alltför sällan. Är detta rimligt? Författaren anser inte det och hoppas att ingen annan gör det heller.

Denna volym innehåller del tre av fyra som beskriver hur man arbetar i olika terapier med patienter med ångest, missbruk och beroende (SRS). Boken påtalar även behovet av forskningsområdetbehandlingsvetenskap.

Bot och bättring. Del III
Författare: Lennart Bergström
Artnr: 9789197599962
Vikt: 529 gram
Leveranstid: 2-5 dagar
ISBN: 978-91-975999-6-2
Förlag: Bergströms Kunskapsföretag
Bandtyp: Mjukband
Format: 150 x 220
Antal sidor: 310
Kategori: Hälsa, skönhet, samlevnad