Amadée Estelle

292 kr st

Femtontonårige Amadée d´Estelle anländer 1819 ensam till Sverige från Marseille. Han ska undervisa en artonårig baron i franska på ett gods i Småland. Men kan en så ung pojke vara språklärare? Är uppdraget ett svepskäl för att dölja sanningen? Att gömmas undan? Och i så fall. Vem är det som vill att han ska försvinna? Många har forskat i gåtan om vem han är och varför han skickas till vårt land.


Sagolika historier och halsbrytande antaganden har hållit generationer fängslade. Är han en bourbonsk bastard? Mamman har ju varit hovdam. Eller en politisk flykting från Napoleons kraschade rike? Själv yppar han ingenting om sin bakgrund. Han stannar i Sverige, får elva barn med fyra kvinnor, tar värvning vid Smålands husarer och livnär sig som godsförvaltare.

Författaren berättar de fantasieggande släktsagorna men också om livet på den småländska landsbygden på 1800-talet.
Hur går det för barnen? Ett hamnar på fattighuset i Misterhult. Ett barnbarn elektrifierar Sverige, ett barnbarnbarn är 30-talets berömdaschlagersångerska Sonia Estelle. I en släktmatrikel återfinns hans ättlingar i sex generationer fram till nutid.


Rolf Estelle har tidigare publicerat Garibaldi – äventyraren som skapade Italien, 2011 och Jussi Björling i Roslagens famn, 2010.(redaktör.) Han har som managementkonsult skrivit boken Trendtåget – om ständiga mode- och modellbyten i arbetslivet, 2004.

Amadée Estelle
Författare: Rolf Estelle
Artnr: 9789187247590
Vikt: 600 gram
Leveranstid: 3-5 dgr
ISBN: 978-91-87247-59-0
Förlag: GML Förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 150 x 220 mm
Antal sidor: 348
Kategorier: Memoarer och biografier, Historia, historiska berättelser