Den sagolika gåvan till Ljusteröborna

182 kr st

Den här historien kan få håret att resa sig på ditt huvud, göra dig upprörd och tvivlande vända sida. Och titt som tätt kommer du att höja på ögonbrynen. Varför?

Berättelsen fokuserar på hanteringen av arvet efter den infödda Ljusteröbon Birgitta Anderson. Hon skänker sina två gårdar till ett värde på över 40 miljoner kronor till sin fattiga hembygdsförening. I tron att den ska komma öborna i sin älskade hembygd till glädje och nytta.

Men arvet försätter hela bygden i ovänskap. Med maktkamp och osämja mellan lokalbefolkningen och de fritidsboende Stockholmarna. Striden är full av kuppförsök, uppror och försök från utomstående att infiltrera. Istället för ett utbyggt hembygdsmuseum får öborna se miljoner försvinna i en ström av arvoden till inköpta "experter". Och arvet förvaltas inte längre av Hembygdsföreningen utan av en oåtkomlig stiftelse styrd från Stockholm. Hur kunde skötseln av den storslagna gåvan gå så snett?

Rolf Estelle har tidigare publicerat Amadée Estelle- en släktsaga 2013, Garibaldi- äventyraren som skapade Italien, 2011, Jussi Björling i Roslagens famn, 2010 (redaktör). Som ledarskapskonsult gav han ut Trendtåget - om ständiga mode- och modellbyten i svenskt näringsliv, 2004.

Den sagolika gåvan till Ljusteröborna
Författare: Rolf Estelle
Artnr: 9789163903908
Vikt: 390 gram
Leveranstid: 2-3 dgr
ISBN: 978-91-639-0390-8
Förlag: GML förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 150 x 220
Antal sidor: 220
Kategorier: Historia, historiska berättelser, Samhälle, politik o debatt