Till Förväxling Lik

190 kr st

Kriminalroman i Kalmarsundsmiljö Skärgårdslandskapet söder om Kalmar är den yttre miljön för Måns Ripas nya kriminalroman. Ett besök av TV:s Antikrunda på busstorget i Torsås förvandlas till en skräckupplevelse sedan offret för en mördare plötsligt kommit i dagen. Men liket är gammalt.....

Skärgårdslandskapet söder om Kalmar är den yttre miljön för Måns Ripas nya kriminalroman. Ett besök av TV:s Antikrunda på busstorget i Torsås förvandlas till en skräckupplevelse sedan offret för en mördare plötsligt kommit i dagen. Men liket är gammalt, kanske antikt. De otydliga spåren efter mördaren leder bakåt i nutidshistorien, till stor-politiska förvecklingar under det kalla krigets tid vilka drabbade detta fredliga hörn av Sverige.När kommissarie Karl Olsson nästan gett upp sina efterforskningar upptäcks ytterligare ett lik, denna gång i en stuga vid kusten.
Så småningom klarnar en bild av hur de två morden kan vara knutna till varandra. Men är den bilden den rätta? Vem var mördaren? Upplösningen är minst sagt oväntad.Måns Ripa har tidigare skrivit kriminalromanen "Skarvar", som bl.a. fick följande omdömen:
"Författaren skriver ledigt och underhållande. --- Ett lätt skruvat person-galleri och en räcka osannolika händelser bidrar till den munterhet som finns mitt i spänningen och otäckheterna. Boken är finurligt uppbyggd med ett överraskande slut. --- När boken är läst återstår förstås att lösa det stora mysteriet: vem döljer sig bakom pseudonymen Måns Ripa?"(Rolf Ljung i Östra Småland)

"Intrigen innehåller många välkända element, som dock är väl hanterade och leder fram till en inte helt konventionell upplösning som egentligen tigger om en fortsättning."(Johan Wopenka i Jury)

"En del avslöjas inte alls och, vilket är ganska ovanligt i en svensk polisroman, en grov brottsling klarar sig till Singapore och en behaglig framtid. Miljöbeskrivningarna är inkännande. Personerna är väl karakteriserade i all sin relativa torftighet. Språket är bra."(Olle Grönstedt, BTJ)

Till Förväxling Lik
Författare: Måns Ripa
Artnr: 9789186215019
Vikt: 325 gram
Leveranstid: 3-5 dagar
ISBN: 978-91-86215-01-9
Förlag: GML Förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 135 x 210 mm
Antal sidor: 212
Kategorier: Deckare, thrillers, spänning, Skönlitteratur