Spritkungen eller Kyrkportsallén

184 kr st

"Far! Far! Titta far!" Alice pekar mot himlen. Himlen mörknar från öster. Mörkret tränger sig på lavinartat från bergen. Mörkret störtar från bergen mot oss. Moln. Mörka moln. Rakt mot oss. Vi båda är stumma och stirrar. Alice ser oroligt mot mig.

Jonny är 31 år och sedan fem år tillbaka doktorand på KTH. Efter en otrohetsaffär på nyårsnatten blir han utslängd av sin flickvän från deras lägenhet. Jonny får hjälp av sin överklassvän Laurents att hitta en lya i centrala Stockholm.

Festandet tar fart när även Laurents flyttar in i den lilla ettan. Man får följa vännerna i en tillvaro full av sprit, passion och filosofiska samtal Jonny ser meningslösheten i sitt jobb och i hela tillvaron. Han känner ett starkt utanförskap till hela samhället. Tillsammans hamnar vännerna i en starkt nedåtgående spiral som bara kan sluta på ett sätt.

Denna roman skildrar en hel generation som ständigt söker efter mening och lycka. 70-talisterna. En generation som i sin strävan efter något bättre kanske till sist förlorar sig själva.

Det är en skildring av rastlösheten i en storstad och längtan tillbaka till rötterna på landsbygden. En historia som vandrar mellan Jonnys inre drömlandskap och yttre upplevelser. Och inte minst drömmen om den stora kärleken. Den som bara kan existera i våra drömmar.

"Spritkungen" är Manne Erikssons debutroman. Han är Doktor i Medicinteknik på KTH och trebarnsfar. Han är utbildad vid Skrivarakademien i Stockholm samt på Kulturama, Birkagårdens FHSK och Geijerskolan.


En märklig sorgesam historia i ett inre och yttre landskap.

Spritkungen eller Kyrkportsallén
Författare: Manne Eriksson
Artnr: 9789186215965
Vikt: 345 gram
Leveranstid: 3-5 dagar
ISBN: 978-91-86215-96-5
Förlag: GML Förlag
Bandtyp: Pocket
Format: 110 x 180 mm
Antal sidor: 332
Kategori: Skönlitteratur