Dimbankar

207 kr st
Detta är en historia kring kommunvalet 2014 i lilla Torsås kommun i Småland, pepprad och saltad med bedrägerier, mord och mordförsök. Det politiska manövrerandet mellan partierna börjar redan tidigt i valrörelsen när godset Krabbetorp hamnar i kläm mellan naturintressena och den planerade ekonomiska utvecklingen i bygden. Trafikverket ska bygga en motorväg rakt genom byn Gökalund och somliga politiker vill då passa på att där skapa en motsvarighet till köpcentret Gekås i Ullared.
En expropriation av Krabbetorp hotar och vållar split och söndring inom ägarfamiljen. Kommunen kommer i centrum för hela landets uppmärksamhet när Alliansens fyra partiledare utsätts för skottlossning efter ett valmöte på Busstorget i Torsås. Den lokale polischefen, kommissarie Olsson, ställs inför svåra utmaningar men hjälps i hemlighet på traven av den revolutionärt sinnade journalisten Vendela Karlsson, redaktör för tidskriften Folkets Röst i Stockholm.
***
Om Måns Ripas bok ”Varggropen” skrev BTJ (Bengt Källén)
”--- Skrönan är klart underhållande och spännande med trovärdiga skildringar av de inblandade personerna. Språket är vårdat, karikatyrerna av
kommunpolitikerna roliga, kanske till och med tänkbara. Jag tycker nog att detta är den bästa av de tre böckerna i trilogin.”
Om samma bok skrev John-Henri Holmberg i Sydsvenskan
”--- Komplikationerna är otaliga och Varggropen avviker från den klassiska skrönans fryntlighet genom att väja varken för blodiga mord eller brutala
uppgörelser. Men det går inte att missta sig på berättarglädjen i den, småspännande är det, och bitvis originellt, samtidigt som det finns humor och satir i skildringarna av lokalpolitikernas absurda förhoppningar och självgoda enfald. Varggropen är med andra ord en inte oäven svensk kriminalroman, ovanligt fri från pretentioner på att vara vare sig finlitteratur eller samhällsanalys.”
Dimbankar
Författare: Måns Ripa
Artnr: 9789187247934
Vikt: 354 gram
Leveranstid: 2-3 dgr
ISBN: 978-91-87247-93-4
Förlag:
Bandtyp: GML Förlag
Format: Mjukband
Antal sidor: 135-210
Kategori: Deckare, thrillers, spänning