Livvakten

210 kr st

Per Johan Nihlén, till vardags och bland vänner kallad ”Jonte”, trivs gott med sitt liv. Arbetet som tjänsteman vid Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn är stimulerande, om än ofta med hög stress och krav på akuta insatser. Normalt vid ett sekretariat som skall tjäna internationellt politiskt sam - arbete.

En dag blir han uppringd av polisen. Vid en trafikolycka på E47 utanför Köpenhamn har en ensam svårt skadad passagerare kvarlämnats i bilen. Polisen söker föraren av bilen och den skadade passagerarens identitet. Spåren börjar med en skrynklig papperslapp, som hittats hos den skadade mannen. Polisen vill tala med Jonte eftersom hans namn och adress står på lappen tillsamman med ett enda ord: PEREDVIZJNIKI. Frågetecknen hopar sig. Säkerhetspolisen kopplas in och får snart misstanken att rysk och italiensk maffia med intressen i illegala läkemedel är inblandade.

 Händelsen bildar upptakt till en serie mystiska, hotfulla och ibland våldsamma händelser som utspelas i Köpenhamn och i London för att till slut få en upplösning i kanaldistriktet runt Manchester.

Livvakten
Författare: Stellan Ranebo
Artnr: 9789152709443
Vikt: 420 gram
Leveranstid: 2-5 dagar
ISBN: 978-91-527-0944-3
Förlag: ICTKON
Bandtyp: Mjukband
Format: 148 x 210
Antal sidor: 260
Kategori: Deckare, thrillers, spänning