Från A till Ön

86 kr st

För fem år sedan en samlades grupp äldre ljusteröbor för första gången kring något som kallades en skrivarcirkel. De flesta hade aldrig skrivit annat än anteckningar, brev och inköpslistor. Alla tyckte om att läsa.

Året därpå gav gruppen ut sin första bok. Det heter ”Berättare på ön” och blev en omedelbar succé. Två år senare kom bok nummer två: ”Ökända berättare”, full av skrönor, fiction och fängslande beskrivningar av öden och äventyr i öbornas liv. 

Onsdagsklubben, som de tolv skribenterna kallar sig (de håller sina kreativa möten varje onsdag) har sedan dess skrivit ett radiodrama, publicerat sig om Ljusterös smultronställen tillsammans med avgångsklassen i Ljusterö skola och jobbat med journalistik: senaste LjusteröPosten producerades av klubben.

Tre av dem är mellan 65 och 70 år gamla, fyra är mellan 70 och 80 och fem är mellan 80 och 90 år. Nu tar veteranerna nästa litterära steg, in i poesin. Den här boken speglar erfarenheter, drömmar, ambitioner och starka känslor i poetisk form. Författarna tar sina erfarenheter på allvar.

Bo Zetterlund
Cirkelledare

Från A till Ön
Författare: Elva berättare
Artnr: 9789188851475
Vikt: 113 gram
Leveranstid: 2-5 dagar
ISBN: 978-91-88851-47-5
Förlag: GML förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 150 x 215
Antal sidor: 40
Kategori: Lyrik, dramatik, essäer