Slappo och hans vänner

229 kr st

Slappo och hans vänner är en sann historia. Både leksakshunden, alla hans vänner och berättelserna om dem är sanna. Djuren existerar i verkligheten och berättelserna om dem har växt fram under en lång följd av år.

Matte, som inte blivit bortskämd med berättelser under sin uppväxt, törstade ständigt efter att få höra mer om djuren och deras öden. Och Husse fyllde gärna på med nya detaljer och äventyrligheter. En hel del av inspirationen kom ur Mattes och Husses verkliga liv och göranden, men anpassades naturligtvis till djurens situationer.

Det är därför underrubriken till Slappo och hans vänner är sagobok för vissa vuxna. Men eftersom det senare visade sig att även Mattes och Husses egna barn och t.o.m. grannens barn roades av historierna, kompletterades underrubriken, om vem boken riktade sig till, med en och annan ungdom och något enstaka barn.

Personer, platser och händelser som beskrivs är tagna ur den sörmländska verkligheten. Det gäller även dessa personers egenskaper och intressen. Endast djurens akademiska och yrkesmässiga meriter har tillkommit i en anda av fabulering.

Slappo och hans vänner
Författare: Christer Lagergren
Artnr: 9789198222616
Vikt: 155 gram
Leveranstid: 2-5 dgr
ISBN: 978-9198222616
Förlag: LOMC förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 180 x 200
Antal sidor: 76
Kategorier: Barn och ungdom, Skönlitteratur