Sirenen

186 kr st

Författarinnan Victoria Benedictsson förknippas först och främst med romanerna Pengar (1885) och Fru Marianne (1887). Novellsamlingen Från Skåne (1884) har räknats som hennes debut, men hennes egentliga förstlingsverk är Sirenen.
Sirenen är en följetongsroman som hon fick publicerad i Sydsvenska Dagbladet under hösten 1876 under pseudonymen Tardif.
Redaktör Carl Herslow var tveksam, men efter många underhandlingar fick Benedictsson honom över på sin sida, och han lät publicera den i sin tidning. Denna roman har sedan 1876 legat dold i arkiv. Den kan läsas alldeles utmärkt som en sorts lättare förströelse, men på ett djupare plan tar romanen läsaren med på en resa in i författarinnans livssituation och livsuppfattning. Att huvudpersonen Isabella är språkrör för Benedictssons innersta tankar och åsikter kan knappast betvivlas.

Isabella är förbittrad på männen och lägger ofta och gärna ut texten om deras uselhet, samtidigt som hon agerar ytterligt "okvinnligt" och
dessutom ger svidande kritik åt det egna könet.

Vi som producerat boken står även bakom arbetet med Victoria Benedictsson-hemsidan (www.victoriabenedictsson.se). Arbetet bedrivs ideellt och alla intäkter som boken ev. inbringar går oavkortat till det fortsatta arbetet med hemsidan. För ekonomisk bidrag till tryckningen av boken Sirenen vill vi framföra vårt varma tack till: Längmanska kulturfonden.

Sirenen
Författare: Birgitta Åkesson, Bert Åkesson
Artnr: 9789188173089
Vikt: 271 gram
Leveranstid: 2-3 dgr
ISBN: 978-91-88173-08-9
Förlag: GML förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 148-210
Antal sidor: 164
Kategori: Skönlitteratur