Ögonblicksbilder ur mitt liv

223 kr st

Sedan mitten på 80-talet har jag skrivit små korta anekdotiska berättelser från ett antal av mina resor. Idén fick jag från ledar-sidan på DN där man under en tid skrev små korta historier fulla av information som avslutades med en liten knorr. Det kunde vara vilket ämne som helst. Själva tillvägagångssättet intresserade mig och jag föll för frestelsen att försöka själv. Jag reste ju kopiöst på den tiden både i jobbet och på fritiden. Några av historierna publicerade jag och andra sparade jag i en pärm. Historierna är på intet sätt heltäckande utan bara några tankar efter att jag varit med om något intressant.

När jag nu snart blir 70 år tänkte jag att jag skulle ta fram de bästa av dessa och publicera dem i en liten bok. Detta blev den första delen av denna lilla bok. Men jag fann också andra berättelser av mer jobbkaraktär som kanske kunde vara värda att publiceras så jag lade till en avdelning för dessa. För att få med något från den tidigare delen av mitt liv har jag konsulterat mina och framför allt Monicas dagboksanteckningar och så blev tredje delen till. Slutligen har jag börjat skriva till mina barnbarn under de senaste åren. Detta har jag gjort i brevform i syfte att de skall påminnas om vissa händelser från tiden de var små. I den fjärde delen av denna bok har jag valt ut några exempel på sådana brev, framför allt från resor jag gjort med dem.

Den huvudsakliga målgruppen för denna bok är mina barn och barnbarn och jag dedicerar denna just till dem. Om någon annan skulle vara intresserad att ta del av innehållet så välkomnar jag dem. Boken sammanfattar på intet sätt mitt liv utan kan sägas vara en smakbit av olika händelser och relationer.
Större än så är inte mina ambitioner.

Stockholm 18 december 2010

Ögonblicksbilder ur mitt liv
Författare: Lennart Wohlgemuth
Artnr: 9789186215972
Vikt: 290 gram
Leveranstid: 3-5 dagar
ISBN: 978-91-86215-97-2
Förlag: GML Förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 170 x 210 mm
Antal sidor: 150
Kategori: Memoarer och biografier