Märta Carolina från Klöstre

125 kr st

Min far fick på nittonhundratrettiotalet en handskriven antavla som prosten Oskar Rydolm i Torp hade sammanstllt och det var den som ursprungligen väckte min nyfikenhet på släktens historia.
Jag har valt att utgå från min farmor, Märta Karolina Olsdotter Johansson, som liksom jag växte upp i Klöstre by i Torps socken. Den nutida kommunen heter Ånge.

Det har inte varit möjligt att räkna upp källorna till det allmänhistoriska materialet. Komplett källredovisning på personnivå finns däremot i mitt underlag till denna text. Jag har arbetat med dataprogrammet Disgen. Så långt jag kunnat har jag använt mig av kyrkobokföringen med hjälp av mikrokort från SVAR. För det äldre Norrlandsmaterialet refererar jag huvudsakligen till Helge Nyberg och jag är skyldig Midälva Geneologiska Förening ett stort tack för deras två CD-skivor "Familjeregister för Medelpad", baserade på Nybergs uppgifter. Jag har också fått värdefull hjälp från släktforskaren Håkan Widman i Gävle. De värmländska anorna har jag kontrollerat och kompletterat med hjälp av Genline, ett företag som erbjuder tillgång till kyrkböcker via internet.

Märta Carolina från Klöstre
Författare: Barbro Nilsson
Artnr: 9789186215378
Vikt: 120 gram
Leveranstid: 3-5 dagar
ISBN: 978-91-86215-37-8
Förlag: GML Förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 148 x 210 mm
Antal sidor: 68
Kategori: Memoarer och biografier