Konstnärliga interventioner i organisationer - Fallet TILLT - en föregångare i branschen

343 kr st

Den här boken handlar om TILLT, ett företag som arbetar med ”konstnärsdrivet utvecklingsarbete” – och som troligen är det företag i världen som har mest erfarenheter av detta.

Boken är både teoretisk och empirisk. Den diskuterar vad konst är och vad konstnärliga interventioner i företag är och vad de kan leda till. Den låter också läsaren i två etnografiskt verklighetsnära skildringar följa med i verksamheten inom ett par s.k. ”innovationslabb”. Dessutom innehåller den ett antal olika ”ironiska analyser” av TILLT:s verksamhet, mot bakgrund av en teoretisk diskussion av hur ironi kan användas som konstruktiv trop.

”Ulla Johansson Sköldberg sätter konsten först i sin bok om hur arbetslivet kan humaniseras med konstnärliga interventioner. Vill man ändra och förbättra organisationer med konst, då måste det ske på konstens villkor! Start with Art!” (Pierre Guillet de Monthoux).

Ulla Johansson Sköldberg, fil dr, är f.d. professor i design management vid HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs Universitet). Dessförinnan var hon docent vid Handelshögskolan och grundare samt föreståndare för Business & Design Lab, ett samarbete mellan Handelshögskolan och Konstnärliga fakulteten.

Konstnärliga interventioner i organisationer - Fallet TILLT - en föregångare i branschen
Författare: Ulla Johansson Sköldberg
Artnr: 9789198242140
Vikt: 502 gram
Leveranstid: 2-5 dagar
ISBN: 978-91-982421-40
Förlag: GML förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 150x 210
Antal sidor: 308
Kategorier: Konst och musik, Management