Integrerad Psykiatri

146 kr st

Denna bok introducerar en agenda och nya idéer för en kunskapsbaserad psykiatri som bygger på samtal och en kombination av medicin, terapier och nätverk.
Integrerad Psykiatri är idéplattform och utbildningar, ett program för genomförande av alla insatser, uppföljningar av hur det går för brukarna och en kvalitetsmodell - allt innefattat i en samlad struktur. Målen är bättre vård och socialt...

Programmet Integrerad Psykiatri är bästa evidensbaserad praxis, inklusive arbetssättet case management med ACT-inriktning, med tillägg av ett kontinuerligt socialt nätverk i form av en resursgrupp för varje brukare. I resursgruppen fattar brukar, case manager, psykiater och resurspersoner gemensamma beslut om planering, uppföljningar och genomförande i den vardagliga praktiken.
Originalversionen v programmet, Integrated Care, har utvecklats genom ett multinatinellt ideellt projekt.
Integrerad Psykiatris Praxis eller IP-prorammet, den försvenskade versionen av Integrated Care, är samhällsbaserad behandling, socialt arbete och rehabilitering.
Helhetskonceptet omfattar primärvård, landstingspsykiatri (specialiserad psykiatrisk öppenvård och sjukhusvård), samt socialtjänstens kommunpsykiatri. Det bygger på forskning i Svenljunga, Göteborg och Lysekil, samt många andra orter runt om i världen.

Integrerad Psykiatri
Författare: Ulf Malm
Artnr: 9789163351891
Vikt: 260 gram
Leveranstid: 3-5 dagar
ISBN: 978-91-63351-89-1
Förlag: GML Förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 135 x 210 mm
Antal sidor: 155
Kategorier: Facklitteratur, Hälsa, skönhet, samlevnad