Dikter över en brusten trädgård

137 kr st

Nils-Åke Hasselmark är född 1934 i Bohuslän. Flyttade tidigt till Stockholm, där han genomgick folkskola. Han har arbetat i flera yrken - bl a som sjöman och dykare. Nils-Åke Hasselmark debuterade 1957 med Dikter över en brusten trädgård. Han har tidigare aldrig publicerat sig skönlitterärt.

"Så debuterar en diktare! Recensentens tillvaro kan vara avundsvärd - plötsligt håller man i sin hand en bok som är radikalt annorlunda. Nils-Åke Hasselmark debuterar med en blå bok som i ett slag förvandlar en ung dykare och sjöman till diktare"
Birger Christoffersson i Stockholms-Tidningen 

"Man häpnar över den oförskräckta djärvhet med vilken diktaren gått till sitt verk. Hans trädgård tycks rymma alla jordens och havens rikedomar, hans dikt suger näring från alla jordens källor för att plötsligt explodera i djärva bildsekvenser och dunkande rytmer." Björn Julén i Svenska Dagbladet

"Vilda ord virvlar Nils-Åke Hasselmark ihop med ömma - och det blir poesi. En bro står där helt sedigt över sitt vatten med ett litet krypande tåg - och plötsligt välver den sig i stället långt ut i en hisnande rymd. Ljusen blinkar någonstans på en annan kust - och plötsligt blinkar de inne i ens hjärta."
Bo Strömstedt i Expressen

Dikter över en brusten trädgård
Författare: Nils-Åke Hasselmark
Artnr: 9789188173072
Vikt: 229 gram
Leveranstid: 2-3 dgr
ISBN: 9789188173072
Förlag: GML Förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 130-220
Antal sidor: 150
Kategori: Lyrik, dramatik, essäer