Bak molnen alltid en sol

283 kr st

Louise Steiner föddes som mellanbarn i en syskonskara på fem. Familjen var välbärgad. Fadern var industriman och modern en många år yngre, tysk officersdotter. Hela Louises fostran gick ut på att hon skulle ingå ett lämpligt äktenskap, kanske bosätta sig på det sydskånska familjegodset och omges av en stor barnaskara. 

En fängslande roman om ett kvinnoöde i brytningen mellan dåtidens och den moderna tidens kvinnoroll. Författaren beskriver splittringen mellan Louises eget inre väsen och uppväxtens järndisciplin och statustänkande och hur detta kommer att påverka hennes liv och värderingar. 

Nyss fyllda tjugo år träffade Louise den charmige, fjorton år äldre, tyske affärsmannen och ungkarlen Lorenz Steiner, bosatt i Madrid. Han blev förälskad i henne och föräldrarna var nöjda. Han uppfyllde deras krav på en passande svärson. Louise gifte sig med honom, dock utan att ana vad detta äktenskap skulle föra med sig – isolerad i ett främmande land, utan att tala spanska och utan att känna till de spanska kvinnornas roll i samhället. Vägen till ett balanserat liv är lång och törnbeströdd men också kantad med glädje. Och till slut finner hon en fast grund att stå på …

Bak molnen alltid en sol
Författare: Lisette Olsson-Mayr
Artnr: 9789188173669
Vikt: 688 gram
Leveranstid: 2-5 dgr
ISBN: 978-91-88173-66-9
Förlag: GML Förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 150 x 210
Antal sidor: 426
Kategori: Skönlitteratur