Nära gryningen

191 kr st

Enligt almanackan var år 2015 efter Kristus ett "normalår". Inget skottår. Ett helt vanligt och alldeles normalt 365-dagarsår. Planeten jorden roterade som den skulle och dagarna avlöste varandra i precis den takt som almanackan tänkt sig.

Men planeten jorden var sig inte lik. Det som det här året utspelade sig runt om på jorden medan dagarna och nätterna följde varandra i sin förutbestämda lunk var faktiskt inte normalt. Världsekonomin befann sig på ett sluttande plan. Klimatet blev alltmer oförutsägbart. Ett moraliskt jordskred drog med sig mycket på sin väg genom västvärldens finrum. Det såg ut som om de politiska ledarna var på väg att förlora greppet om utvecklingen. Förföljelsen mot de kristna nådde en nivå vars like aldrig tidigare förekommit i historien.

Inget av det här gjorde halt vid Sveriges gränser. Den tro på Gud som var så självklar för Maja, Fredrik, Jing och Linda sattes på svåra prov. Men de visste att när mörkret var som mest kompakt var gryningen som närmast.

Nära Gryningen är den fjärde delen av berättelsen om journalisten Jan Ekström och hans familj. Det är en fristående fortsättning på Aktion fritagning, Sista ordet och För en tid som denna.

Nära gryningen
Författare: Bo Lenells
Artnr: 9789187247729
Vikt: 435 gram
Leveranstid: 3-5 dgr
ISBN: 978-91-87247-72-9
Förlag: GML Förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 125 x 205 mm
Antal sidor: 318
Kategori: Skönlitteratur