Stora svampboken

593 kr st

Klas Jaederfeldt har gedigna fackkunskaper efter att ha arbetat 15 år på Naturhistoriska riksmuseets svampavdelning, varit med i Artdatabankens expertkommitté samt arbetat aktivt i svampklubbar i Södermanland. I denna omfattande handbok beskrivs en imponerande mängd av Sveriges vanliga, och flera riktigt ovanliga, storsvampar. En tidigare titel av författaren, Tickboken (2003), ingår här vilket märks på ett mer avancerat fackspråk i just denna del. Arterna beskrivs genomgående med kortfattad text och färgfotografier av hygglig kvalitet, de flesta tagna av författaren själv. Bestämningsråd och tillagningsrecept förekommer också. Boken kräver en hel del svampkunskap för att man skall ha behållning av innehållet då facktermer och förkortningar förekommer i stor utsträckning. Bokens tjocklek gör den också otymplig att ha med i svampkorgen. Ingela Frost BTJ

I denna bok hittar du de nyaste namnen (2014) och den sedan länge slutsålda Tickboken finns med ordentligt uppdaterad dessutom en hel del annan svamp varav en del så ovanliga att de inte finns på bild i någon svensk svampbok. Naturligtvis så finns de vanligaste matsvamparna även med. Här finns det mesta för matsvampsplockaren, men även för de artsamlande svampsnobbarna.
En liten presentation av mig kanske kan vara på sin plats. Till yrket plattsättare med svamp som hobby i flera år. De senaste 15 åren före min pensionering var jag anställd på Naturhistoriska Riksmuseet´s svampsamlingar. Jag har varit ordförande i Södertälje svampklubb i många år och är nu efter en flytt ordf. i svampklubben Mandelriskan i västra Södermanland. Jag har suttit med i Artdatabankens expertkommite ”svampar” i två perioder. Efter min pensionering har jag via min firma utfört svampinventeringar samt bestämningsarbete på tillsänt material. Åtskilliga är också de människor som jag haft med på svamputflykter.
Vingåker januari 2014
Klas Jaederfeldt
Stora svampboken
Författare: Klas Jaederfeldt
Artnr: 9789187247620
Vikt: 925 gram
Leveranstid: 3-5 dgr
ISBN: 978-91-87247-62-0
Förlag: GML Förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 148 x 210 mm
Antal sidor: 558
Kategori: Facklitteratur