Om tre mödrar

198 kr st

Om tre mödrar Vilka avtryck gör vi under vår levnad? Kan det betyda något för oss vilka liv våra förfäder levde?
För många av oss är kanske dessa frågor inte så betydelsefulla, och dessutom är det ofta så lite vi vet om personer bara någon generation före oss själva.

I denna bok framträder kvinnor i tre generationer ur den finlandssvenska släkten Hjelt från en tid inte så väldigt avlägsen den vi lever i. I mångt och mycket är det deras egna ord som talar, och i den meningen är det uppenbart gestalter från en gången tid. Deras drämmar, erfarenheter och förpliktelser är dock inte så annorlunda vår tids. Härigenom kan vi bortom en förgången språkdräkt ändå ta till oss hur historens dramatiska skeenden under 1800-talets senare del och vårt 1900-tal bryter in i familjelivet i Sverige och Finland. Kärlekens möjligheter och omöjligheter är som alltid i livet ständigt närvarande frågor.
Det är samtidigt en hyllning till vardagsskrivandet som möjliggör bevarandet av händelser och tankar. Vad lämnar vår generation efter oss av e-mail, sms eller bloggar i förhållande till vad bokens Celia har överlåtit till barnbarnet Björn Johnson att sammanställa?

Om tre mödrar
Författare: Björn Jonsson
Artnr: 9789163355974
Vikt: 340 gram
Leveranstid: 3-5 dagar
ISBN: 978-91-633559-7-4
Förlag: GML Förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 148 x 210 mm
Antal sidor: 203
Kategori: Memoarer och biografier