Nya ord av Klippanskrivarna

162 kr st

Allt det som läsaren fått i tidigare upplagor av Orden runt Klippan finns kvar. Det raka - ibland lite krassa - men kärleksfulla förhållandet till Klippan med omnejd. Vi får se på både oss själva och vår hembygd genom de sju författarnas ögon.

 Här kan vi läsa om mannen i Oderljunga som samlat på sig 38 000 olika bläckpennor med olika reklamtryck. Och om den vilda strejken på Klippans sjukhem. 

Vi höjer också blicken från Klippan och reser till Hyllstofta på den tid då tågen stannade där. Och får se hur det kan gå för Klippanbor i Ullared. Vi får ta del av en dansk familj där rökningen blivit en livsstil. Och vi får resa till framtiden i Cytostatika. Följa en knegare på jobbet och vad som händer när tryggheten slås i spillror.

Men vi får också ta del av det psykologiska spelet inom en människa och hur man kan förlora en del av sig själv. Vi får ta del av övergångar i människans liv. Från ungdom till vuxen, hur man gör ett avslut som äldre och om spänningen i relationer under press. Hur svårt det kan vara att lämna någon.

Vi får möta mystiska hus och märkliga inneboende. Och även möta döden! Inte minst död genom strypning. I ett fall, strypning av tulpaner!!

Aldrig har en upplaga av Klippanskrivarna varit lika mångfasetterad som den du håller i din hand. Fullspäckad med underbara texter som kan få läsaren att förstå mer om både sin hembygd och sig själv.

Nya ord av Klippanskrivarna
Författare: Björn Adell
Artnr: 9789188851338
Vikt: 283 gram
Leveranstid: 2-5 dagar
ISBN: 978-91-88851-33-8
Förlag: GML förlag
Bandtyp: Mjukband
Format: 148 x 210
Antal sidor: 172
Kategori: Skönlitteratur